sunnuntai 20. tammikuuta 2013

same game, different rules

Aattelin tehä postauksen koriksesta, en niinkään meijän joukkueesta (vielä), mut enemmän mitä eroja on koriksessa täällä high schoolissa ja Suomessa. Osan näistä ehkä kerroinki jo aikasemmin.. Eli jos et tiiä koriksesta mitään niin et välttämättä tajua mitä mä näillä tarkotan mut älä huoli on siellä kuviakin :)

Täällä korista pelataan koulun joukkueissa ekana ns kunnon joukkueita alkaa oleen middle schoolissa josta ne siirtyy high schooliin jossa on kolme joukkuetta 1) Varsity - "ykkös joukkue" jossa pelaa yleensä kaikki seniorit ja sit parhaimmat pelaajat 2) Jv eli Junior Varsity - "kakkos joukkue" 3) Freshmen - kaikki pelaajat on koulun nuorimpia ja niitä ketkä ei oo vielä tarpeeks hyviä pelaamaan varsity tai jv pelejä. Pelaan siis varsity joukkueessa ja moni on kysyny tasosta mut en oikee osaa kunnolla vertailla..jos jotain pitää sanoo niin tää meijän joukkue on kyllä sm-tasoo ainakin ja yks pelaaja on ainakin suomen maajoukkue tasoo.


  • Vaparit
- Suomessa vapareita on heittäjän lisäks hyppäämässä 5 ihmistä, 2 heittäjän kanssa samassa joukkueessa olevaa ja kolme vastustajaa mutta täällä siinä onkin 6 ihmistä eli toisesta joukkueesta on 4 ihmistä hyppäämässä.
- Vapariviiva on samalla etäisyydellä kuin suomessa mutta hyppääjät on ns. yhden pykälän ylempänä eli kauempana korista ja lähempänä heittäjää.
- Täällä pitää kaikkien odottaa niin kauan että se pallo osuu rimaan ennen kun saa liikkua mihinkään. Mutta saat pitää kumminkin kättä vastustajan eessä sen koko ajan. (Musta tää on ihan naurettava sääntö)
- En oo ihan 100% varma mut mun mielestä joukkuevirheet tulee täyteen 7. virheestä ja sen jälkeen heittotilanteessa saa ihan normaalisti kaks vaparia (kolmosta heittäessä kolme) mutta jos sua rikotaan kentällä ettet oo heittämässä ja joukkuevirheet on täynnä saat 1 o 1 heitot eli jos teet ekan vaparin saat heittää toisenkin mutta jos et peli jatkuu sen ekan vaparin jälkeen.


  • Ajat
- Peliaika on varsityssa (parempi) 4x8min ja junior varsityssä 4x6min
- 24 sekunnin kelloo ei oo ollenkaan (eli näillä ei oo hyökkäysaikaa!!!!! toinen naurettava sääntö)
- Täällä on kuitenkin 10 sekunnin sääntö eli Suomessa tunnettu 8 sekunnin sääntö mikä on siis aika jossa pitää ylittää puolikenttä kun ollaan menossa hyökkäykseen.
- Aikalisiä on vaikka kuinka paljon en osaa sanoo kuinka monta niitä on mutta enemmän kun suomessa ja sen saa ottaa aina kun on pallo hallinnassa eli pelaaja itse tai valmentaja voi kutsua aikalisän kesken kuljetuksen tai yleensä täällä jos joutuu pahaan paikkaan. Aikalisän pituuden voi kans valita haluuko puolikkaan eli 30sec aikalisän vai kokonaisen minuutin aikalisän.


  • Viivat
- Kolmosen viiva on 6 metrissä eli _75_ cm lähempänä kun Suomessa. (Tää tulee näkyyn sit ens vuonna...)
- Hyökkäysvapaata aluetta ei oo ollenkaan korin alla (ja jep oon saanu hyökkääjän virheitä kun oon ottanu hyökkäys levaria...)


  • Merkit
- Täällä ei oo vaihto merkkiä ollenkaan (jep ekoissa peleissä oli kädet "ristissä" ennen kun tajusin ettei ne käytä sitä) ja jos haluut vaihtaa kun on vapari tilanne pitää oottaa että toinen vapareista on heitetty ja sitten saa vasta vaihtaa
- Kun heitetään kolmonen ei tuomareilla oo pystyssä kolme sormee vaan koko käsi
- Kun on tehny virheen kättä ei nosteta ylös (joo multa kysyttiin miks nostan käden pystyyn kun oon tehny virheen)
- Ei liity merkkeihin mutta kun meet penkiltä kentälle sun pitää 'checkata' ittes sinne eli sanoo oma numero ennen kun voit mennä ja toi pitää tehdä silloinkin vaikka vaihtais aikalisällä tai erien välissä


  • Täällä ei saa käyttää pinnejä ollenkaan ja pantojen pitää olla samanvärinen kaikilla. (Nää käyttää kaikki pantoja täällä)
  • "Muoti"
- Pitkät shortsit (ei mitään jättejä mut melkein polviin asti kumminki)
- Pitkät sukat (kukaan ei käytä nilkkasukkia ja olin "outo suomalainen" aluks ku käytin lyhyitä shortseja ja nilkkasukkia haha)


team! noi pojat on ribs eli semmosii avustajii


suzy heitti tästä kuvasta läppää varmaan viikon ajan






sukkaa leikkaamassa

oon siis toi kellä on pallo ja tossa joukkueessa ei ollu yhtäkää vaalee ihosta pelaajaa

ton toisen tytön nimi oli kans Krista/Christa


'LSH STUDENTS' eli oppilaiden paikat

poikien jv

Voitti toisella jatkoajalla!



Andrew #34

body painting!

puoliajalla koulun tanssiryhmä Berryettes





Berry 'Em paita oli ton pelin teemana. 



Noi loput kuvat on siis poikien pelistä ja kouluissa on tapana että jokaisessa poikien pelissä on joku teema mihin kaikki oppilaat ketkä tulee niin pukeutuu tai siis ei oo pakko mut suurinosa kumminkin pukeutuu joten se on kivan näköstä! Ja kaikki oppilaat oikeesti kannustaa cheerleadereiden lisäks siellä peleissä niin on ihan eri tunnelma kun Suomessa.

Siinä tais olla kaikki mitkä nyt muistan mut kerron sit lisää myöhemmin jos tulee mieleen!

Huomenna laskettelureissu YFU:n kautta Michiganiin ja mua tullaan hakeen aamulla 5.45....mutta luultavasti kiva päivä tulossa ja autossa voi nukkua niin ei haittaa!

2 kommenttia:

  1. ohhoh oot parhaassa joukkueessa:D!:) säännöistä hämmentävin oli ehkä tuo vapaaheitossa 6ihmistä ja ettei nosteta kättä virheessä:o
    leino kuittaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahha jep :) joo noi oli kyl hammentavia varsinki ekoissa peleissa olin ihan kujalla....hups :D

      Poista